Altijd letselschadevergoeding na een ongeval

Altijd letselschadevergoeding na een ongeval

3 augustus 2021 0 Door Remco

Iedereen kan betrokken worden bij een verkeersongeval. Je gaat hier natuurlijk niet van uit, maar de kans is aanwezig. Als je bijvoorbeeld op de stoep loopt of naar de winkel aan het fietsen bent kan het al gebeuren dat je wordt betrokken bij een verkeersongeval. Stel een automobilist ziet je over het hoofd en rijdt je omver. Bij dit soort ongelukken loop je al snel letsel op. Mocht dit het geval zijn dan heb je recht op een letselschadevergoeding. Een letselschadevergoeding is meer dan alleen de ziekenhuiskosten die worden vergoed. Neem het net genoemde voorbeeld, stel je wordt als fietser aangereden door een auto en hij rijdt over je been. Dan is je been verbrijzeld en kun je weken lang niks. Dan kun je ook niet werken en als je op jezelf woont kun je ook niet in of rondom het huis schoonmaken. Verder kun je ook niet naar de winkel. Alle kosten die hierbij komen kijken vallen ook onder letselschade en worden meestal ook vergoed. Als je zeker wilt weten op welke schadeposten je recht hebt kun je een schade letsel advocaat inschakelen. Een schade letsel advocaat heeft er voor gestudeerd en zal je op een professionele manier helpen zodat je al het geld ontvangt waar je recht op hebt.

Voorbeelden van letselschade

Zoals net al is genoemd is letselschade meer dan alleen de kosten van het ziekenhuis. Je hebt ook kosten die je niet in geld kunt uitdrukken. Dit is immateriële schade. Voorbeelden van immateriële schade zijn bijvoorbeeld pijn of emotionele schade. Je kunt natuurlijk niet in geld uitdrukken hoeveel pijn je hebt geleden tijdens het ongeval, je krijgt hier echter wel een vergoeding voor. Deze letselschade heet smartengeld. Een ander voorbeeld van smartengeld is wanneer je depressief wordt. Als je bijvoorbeeld niet meer naar buiten komt omdat je een gebroken been hebt of een andere reden zit je dus de hele dag binnen. Als je hier dan depressief van wordt komen er ook kosten voor een psycholoog bij kijken die weer vallen onder de materiële schade die je weer kunt terugkrijgen als letselschadevergoeding. Er zijn dus veel meer kostenposten dan je misschien had verwacht. Als je zeker wilt weten dat alle posten mee worden genomen waar je recht op hebt kun je gebruik maken van een schade letsel advocaat. Zo weet je zeker dat je alles ontvangt en kun je met een gerust hard herstellen.

Kosten

Veel mensen denken dat een schade letsel advocaat veel geld kost. Dit is echter niet het geval, sterker nog je ziet vaak dat er helemaal geen kosten aan worden gehangen. De kosten van de schade letsel advocaat vallen vaak ook onder letselschadevergoeding. Zo hoef je je dus niet druk te maken over de kosten, maar krijg je wel de beste hulp na een ongeval!