Computer defect

Computer defect

31 oktober 2020 0 Door Remco

Als je een beetje thuis bent in de wereld van elektronica dan weet je dat er altijd al een strijd is geweest tussen Apple en Windows computers. Er zijn, aan de beide kanten, mensen die claimen dat hun computer of hun Macbook beter werkt dan die van de andere partij. Dit levert soms hilarische discussies op. Het grappige is dat Windows voor veel mensen de standaard is, simpelweg omdat het als eerste ontwikkeld is. De eigenaar van Microsoft, het bedrijf dat windows ontwikkeld, Bill Gates was al in de jaren 80 bezig in zijn garage met het ontwikkelen van het besturingsprogramma. Het probleem is dat het niet bepaald optimaal ontworpen is. Dat wil zeggen dat er af en toe een storing kan optreden. Zo had ik laatst ook een storing op mijn laptop. Omdat ik zelf geen computer thuis heb, besloot ik een tijd terug te investeren in een laptop met veel rekenkracht. Dit is nodig voor mijn studie, want ik studeer bouwkunde aan de TU Delft. Al een jaar nadat ik het apparaat gekocht had begon het kuren te vertonen. Deze kwamen vaak aan het licht, precies tijdens een deadline. Ik werkte vaak nachtenlang door om projecten af te krijgen, en dan viel het apparaat uit! Ik kon zo niet langer doorwerken, dus ik moest wel een nieuwe computer kopen. Zelf weet ik weinig van elektronica, dus vroeg ik een vriend van mij om hulp. 

Een nieuwe opstelling

Mocht u zich ook in een soortgelijke situatie bevinden, dan is het misschien slim dat u naar mijn advies luistert. Ziet u, ik ben helemaal niet zo’n fan van Windows. Het is een veelgebruikt besturingsprogramma, maar daarmee is ook wel alles gezegd. Het vertoont vaak curen en de grootste ergernis is dat programma's, wanneer ze vastlopen niet eens opslaan waar ze waren! Als dit gebeurd bij een Macbook onthoud de computer waar je was en start hij gewoon weer op op het punt waar je gebleven was. Tenminste dat is het idee.

Weer defect

Op aanraden van mijn vriend heb ik mijn Windows laptop ingeruild om mijn geld terug te krijgen. Met dat geld kocht ik een Macbook. Deze ging echter in de eerste week al stuk! Ik wist niet meer waar ik het zoeken moest. Was ik misschien vervloekt door de computer goden? Ik woon zelf in Amsterdam, dus ging ik op zoek naar een macbook reparatie amsterdam. Het bedrijf wat ik vond kon me direct te hulp staan en zou me geen geld geven als ze het probleem niet konden vinden. Gelukkig bleek het geen hardware probleem te zijn en hadden ze het binnen enkele minuten alweer opgelost.