Dit moet je weten als je gaat verblijven in een stad als Parijs

Dit moet je weten als je gaat verblijven in een stad als Parijs

28 november 2022 0 Door Remco

Verblijven in een stad als Parijs is iets dat veel mensen wel eens een keer willen doen/hebben gedaan. Er zijn een aantal dingen handig om te weten als je hier wilt gaan verblijven. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met de Thalys naar Frankrijk te reizen. Wel is het in dit geval handig om de kaarten al een aantal maanden van tevoren te kopen. Wanneer je langer wacht is de kans namelijk groot dat de prijs flink zal gaan stijgen.

Reizen naar Parijs

Wanneer je ervoor kiest om met de Thalys naar Parijs te gaan, dan ben je er na ongeveer 3 uur en 30 minuten. Wanneer je aankomt in Parijs zul je echter nog wel moeten reizen naar de plek waar je verblijft. Ook kun je ervoor kiezen om met het vliegtuig of de bus te reizen. Vaak is reizen met het vliegtuig echter duurder en bovendien ben je er in totaal soms ook nog eens meer tijd aan kwijt. Wanneer jij op zoek bent naar de goedkoopste manier om te reizen, kun je vaak het beste met de bus gaan. Dit zorgt ervoor dat je op de vakantiebestemming aanzienlijk meer te besteden hebt. Daarnaast kun je ook leuke souveniers aanschaffen voor de familie. 

Waar kun je het beste verblijven in Parijs?

De stad Parijs is een erg grote stad met veel verschillende soorten verblijven. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om naar een hotel in het centrum te gaan, maar een camping Parijs is ook een goed idee. De wijken verschillen erg in prijs en ook in veiligheid. Er zijn namelijk een aantal wijken waar je het beste niet kunt komen en ook wijken die je eigenlijk echt wel eens moet hebben gezien. In de stad zijn er een hoop activiteiten te ondernemen en welke wijk je kiest zal een grote impact hebben op de hoeveelheid dingen die je kunt doen. Wanneer je kiest voor een camping aan de rand van de stad, zul je lang moeten reizen om in het centrum te komen. Wel is dit ideaal voor als je op zoek bent naar een vakantie waar je lekker kunt ontspannen. Er zijn een hoop verschillende soorten campings met zo elk hun eigen voordelen. De plek waar je kunt verblijven verschilt, maar ook de faciliteiten zijn per locatie anders. Ook kun je ervoor kiezen om naar een familiecamping te gaan of juist een camping die bedoeld is voor koppels.