Heb ik een letselschade advocaat nodig?

Heb ik een letselschade advocaat nodig?

25 mei 2022 0 Door Remco

Heb jij een ongeval gehad en heb je hier alleen maar een tijdelijk letsel aan overgehouden zoals schaafwonden? Dan kun je vaak de schade direct afhandelen met de aansprakelijke partij. Wanneer je letsel langer blijft aanhouden, dan dien je een letselschade advocaat in te huren. Dit is enkel nodig als je een blijvend lichamelijk letsel hebt, of als je een geestelijk letsel hebt. Bij blijvend letsel kun je denken aan een hersenschudding of breuken. Ook kun je denken aan het verliezen van lichaamsdelen zoals armen, handen en vingers.

Hoe vindt ik een letselschade advocaat?

Ben jij op zoek naar een letselschade advocaat? Dan is het verstandig om een letselschade advocaat bij jou in de buurt te vinden. Doordat je een letselschade advocaat bij jou in de buurt zoekt, zal je lange reistijden kunnen voorkomen. Woon jij in of in de buurt van Rotterdam? Kijk dan voor een letselschade advocaat Rotterdam. In Rotterdam heb je een aantal soorten advocatenkantoren die jou kunnen helpen door je te verdedigen in de rechtszaak. 

Wat kost een letselschade advocaat in Den Haag?

Als jij het slachtoffer bent in de rechtszaak, dan hoef jij de letselschade advocaat Den Haag niet te betalen. Deze kosten worden namelijk normaal gesproken verhaald bij de aansprakelijke partij. Wanneer jij aansprakelijk wordt gesteld in de rechtszaak, dan betekent dit dat jij de advocaten moet betalen, maar ook de overige kosten zoals medische zorg. Vaak weet je van tevoren al of jij het slachtoffer bent in de rechtszaak. Hierdoor weet je zeker dat de kosten niet op jou kunnen worden verhaald.

Hoeveel geld krijg ik bij een letselschade?

Heb jij letselschade opgelopen? Dan kun je bij sommig letsel al rond de €9.000 vergoed krijgen van de tegenpartij. Als je een zeer zwaar letsel hebt opgelopen, dan liggen de kosten vaak erg hoog. Hierdoor wordt er vergoed tot en met €76.000. Hoe zwaar jouw letsel is, wordt bepaald door de huisarts. De huisarts maakt een schriftelijke notitie zodat je zo snel mogelijk weet wat voor letselschade jij hebt opgelopen tijdens het ongeval. Deze kosten dient de tegenpartij te betalen als jij bijvoorbeeld de rechtszaak wint. Win jij de rechtszaak niet? Dan krijg je helaas geen vergoeding voor je letselschade. Gelukkig hoef je de kosten van de advocaat niet te betalen. Dit komt omdat er van tevoren al is bepaald dat jij het slachtoffer bent in de rechtszaak.