Hoe kun je voordelig gebruik maken van een auto?

Hoe kun je voordelig gebruik maken van een auto?

31 juli 2021 0 Door Remco

Er zijn diverse situaties denkbaar waarbij een auto onmisbaar is. De meeste huishoudens beschikken daarom ook over minimaal één auto. Als je op dit moment nog geen auto hebt, maar wel graag wilt maken van een auto, dan zijn er enkele opties waarvoor je kunt kiezen. In dit artikel beschrijven we wat de opties zijn waarvoor je kunt kiezen.

 

Een auto leasen, hoe voordelig is dat?

 

Het leasen van een auto is tegenwoordig erg populair. Je hebt hierbij verschillende opties waarvoor je kunt kiezen. Een optie waar veel bedrijven voor kiezen is operational lease. Hierbij betaal je maandelijks een bedrag om gebruik te kunnen maken van een auto. De wegenbelasting en de verzekering zit bij dit bedrag inbegrepen. Het voordeel hiervan is dat je niet in één keer een groot bedrag hoeft te betalen. Het nadeel is dat de auto uiteindelijk niet van jou is. Daarnaast zit je vaak voor een langere periode aan een operational leasecontract verbonden. 

 

Financial lease

Mocht je voorkeur uitgaan naar dat de auto uiteindelijk van jou is, dan kun je ook kiezen voor een financial lease contract. De maandelijkse kosten hiervan zijn relatief laag, maar je hebt wel te maken met een start- en slottermijn. Bovendien kun je het zien als een lening, want je betaalt ook rente over het bedrag. Bij een financial leasecontract is de wegenbelasting en de verzekering meestal niet inbegrepen. Kijk daarom vooraf goed naar het contract en voorkom dat je onverwacht hoge kosten hebt. 

 

Een auto lenen

Mocht je nou helemaal niet vast willen zitten aan maandelijkse hoge lasten of een groot slottermijn, dan kun je ook kiezen voor een auto huren. Bij een auto lenen kun je wanneer je maar wilt gebruik maken van een auto. Je betaalt hierbij bij gereden minuten en kilometers. De maandelijkse kosten zijn zeer beperkt en vallen in vergelijking met leasecontracten in het niet. 

 

Hoe werkt het?

Als je een auto lenen je voorkeur heeft, kun je gebruik maken van een hiervoor ontwikkelde app. Het enige wat je nodig hebt is een rijbewijs. Wel is het belangrijk om er rekening mee te houden dat je vooraf een borg dient te betalen. Daarnaast is het ook ten zeerste aan te raden om vooraf de verschillende mogelijkheden te bekijken. Je kunt namelijk aardig wat geld besparen door het juiste pakket te kiezen. Mocht je er overigens na verloop van tijd achterkomen dat je niet het beste pakket hebt gekozen, dan kun je dit eventueel later ook wijzigen.