Hoe organiseer je een kinderfeestje?

Hoe organiseer je een kinderfeestje?

18 augustus 2021 0 Door Remco

Het is supercool om als ouders een gaaf kinderfeestje te organiseren. Niet alleen zorg je ervoor dat je kind veel vrienden maakt, maar het is ook een dag vol pret. Het kan verschrikkelijk zijn voor de ene ouder en juist fantastisch voor de ander. Maar waar begin je eigenlijk als je een kinderfeestje wil organiseren? Ouders onderschatten hoe veel werk, tijd en energie zoiets kan kosten.

Zo doe je dat

Om te beginnen is het belangrijk om een datum te prikken. Wees op tijd. Je zou denken: dat krijg ik wel voor elkaar, maar die kinderen moeten ook een keer opgehaald en gebracht worden. Er moet rekening worden gehouden met verschillende mensen. Betrek je kind bij het organiseren van zijn/haar feestje. Jij mag dan wel helemaal weg zijn van Mega Mindy, maar misschien is jouw zoon of dochter juist wel helemaal weg van lego of piraten.

Veel ouders kiezen ervoor om het te organiseren bij een bowlingbaan of pannenkoekenrestaurant. Lekker makkelijk, toch? Maar je kan er ook voor kiezen om zelf een speurtocht op te zetten en marshmallows te roosteren boven een wegwerpbarbecue in een bos. Super spannend. Ook is de gastenlijst niet geheel onbelangrijk. De stelregel die de meeste ouders al sinds mensenheugenis hanteren, is zo’n beetje de leeftijd van je kind plus één. Als je kind zeven wordt, nodig je zeven mensen uit.

Cadeautjes

Niet geheel onbelangrijk onderwerp. Kinderen en cadeautjes. Ze zijn er dol op. Vaak maakt het ze niet zo uit wat erin zit, alleen het feit dat ze een cadeautje krijgen is natuurlijk al fantastisch. Kies voor iets origineels. Vaak is het zo dat de gasten na afloop nog een zakje snoep mee naar huis krijgen. Heb je wel eens nagedacht over eigen kralenkettingen maken? Daar doe je de ouders ook een plezier mee, want die hoeven geen stuiterend kind op te halen en ze zijn er even zoet mee. Wat je hiervoor nodig hebt zijn gripzakjes en stazakken. Hier doe je kralen in. Het leuke aan die zakjes is dat ze holografisch zijn. Dit vinden kinderen helemaal geweldig. De zakjes zijn handig samen te knijpen door middel van de seal. Het is goed zichtbaar wat erin zit. Zodra de kinderen zien dat ze kunnen knutselen, kan hun dag niet meer stuk. Na een geslaagde dag vol bowlen, pannenkoeken eten of marshmallows is het tijd om iedereen thuis te brengen. Sommige kinderen worden opgehaald en sommige zal je toch echt thuis moeten brengen. Houd hier rekening mee.