Mode voor de man

Mode voor de man

13 maart 2020 0 Door Remco

Herenmode is een begrip wat we wat minder vaak horen dan damesmode. Maar ook de herenmode is al van oudsher een jaarlijks wisselend fenomeen. De geschiedenis van de herenmode gaat net zo ver terug als het allereerste kledingstuk dat wij ooit gedragen hebben. Vroeger had kleding 2 functies: het beschermen tegen de weersinvloeden en het tonen van je status. In vroeger tijden was ook het dragen van uniformen bij mannen een tijdelijke trend. Door het dragen van uniformen was het direct duidelijk welk werk je deed en wat je functie was. Vandaag de dag kennen we nog enkele beroepen waarbij het uniform belangrijk is. Het symbool voor de mode voor de man is toch wel het pak of kostuum. Er zijn periodes waarin het pak minder populair is geweest maar het komt toch altijd weer terug in het modebeeld. In de huidige tijd zijn pakken in retro stijl geliefd.

Etiquette

Voor bepaalde bijzondere gelegenheden geldt vaak een kleding etiquette. Soms is het een verplichting maar het is sowieso leuk om de etiquette te volgen. Voor mannen zijn er een aantal stijlen: black tie, tenue de ville en cocktail. Wordt het echt officieel dan zijn jacquets niet te vermijden. Een Jacquet is de meest officiële gelegenheidskleding voor overdag. Jacquet, ook wel morning suit genoemd, draag je nooit na zonsondergang! Het is dan ook niet aan te raden om een Jacquet te dragen tijdens een diner. Wat is een jacquet eigenlijk? Een Jacquet is een driedelig kostuum bestaande uit een grijze of zwarte jas met één knoop. De voorpanden van het jasje zijn afgerond en lopen naar achteren toe in lange panden uit. De pantalon die erbij gedragen wordt is zwartgrijs gestreept. Onder de lange jas draag je een grijs gilet en daaronder een klassiek wit overhemd. Verder draag je een grijze stropdas, grijze handschoenen en een grijze hoed.

Modetrends voor mannen

De herenmode heeft de afgelopen jaren al veel verschillende trends gehad. We zien ook dat bepaalde trends van vroeger nu weer in het straatbeeld te zien zijn. Wat ook opvalt dat de grenzen tussen dames en herenkleding aan het vervagen zijn.  De kleuren in het modebeeld bij mannen worden steeds zachter en vrouwelijker. Veel vrouwen kiezen tegenwoordig voor een makkelijke jeans en een sweater of hoodie. Mode zal iets van alle tijden blijven en velen zullen de trends ook op de voet volgen. Kleding is tenslotte iets waar je graag in gezien wordt.