Ook zo’n problemen met jouw bedrijfsafval?

Ook zo’n problemen met jouw bedrijfsafval?

3 april 2019 0 Door Remco

Regionale bedrijven lopen van tijd tot tijd tegen hun limitaties aan. Het aantal klanten wordt te groot, het bedrijf kan niet verder groeien of andere vergelijkbare problemen. Gelukkig zijn een aanzienlijk deel van die dilemma’s eenvoudig op te lossen – wanneer je weet hoe. Stel, jouw bedrijf produceert bedrijfsafval tijdens het productieproces. Als klein bedrijf redde je het makkelijk met de container van de gemeente. Inmiddels gaan de zaken goed en is jouw onderneming keihard aan het groeien. Het effect? Je produceert meer bedrijfsafval. Afval dat allemaal niet meer in die restafvalcontainer past. Wat doe je dan? Hoe los je dit vervelende probleem eenvoudig op? Ik weet hoe!

Een passend formaat container

Je hoeft de container van de gemeente niet te gebruiken als bedrijf. Daarnaast is het tevens mogelijk om een rolcontainer te huren. Wanneer je besluit een restafvalcontainer te huren, dan kun je geheel zelf bepalen wat voor formaat de bak moet hebben. Hierdoor kun je dus de container aanpassen aan de wensen van jouw bedrijf. Wil je sowieso de juiste restafvalcontainer huren? Dan kun je een rekensommetje van tevoren maken. Bereken hoeveel bedrijfsafval je produceert in kubieke meters. Dit is namelijk de eenheid die altijd vermeld staat bij containers. Houd trouwens wel rekening met het feit dat er altijd wat ‘lucht’ bijkomt in de container. Tussen de vuilniszakken in de restafvalcontainer zit namelijk wat ruimte. Hierdoor zal de bak logischerwijs sneller vol zijn.

Legen wanneer jij dat wilt

Naast een correct formaat is er nog een andere reden waarom bijvoorbeeld restafvalcontainer huren een goed idee is als bedrijf. Je kunt bij de betere inzamelaars namelijk ook aangeven wanneer de bakken geleegd moeten worden. Jij bepaalt met andere woorden de frequentie. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om een kleinere container te huren die vaker geleegd wordt. Dat is wel zo prettig wanneer je restafval hebt met een naar luchtje. Andersom is tevens een optie. Ga eens voor een grote restafvalcontainer die wat minder frequent geleegd wordt. Waar je uiteindelijk ook voor kiest, ik zou in ieder geval een schatting maken van het kostenplaatje.

De goedkope optie

Heb ik je nog steeds niet overgehaald dat een restafvalcontainer huren de beste zet is als je problemen hebt met bedrijfsafval? Dan heb ik nog één ijzersterk argument voor je: het is tevens de goedkopere optie. Laat jij het vuil nog inzamelen door de gemeente? Dan betaal je daar een specifieke toeslag voor. Deze toeslag is meestal hoger dan het bedrag dat je betaalt voor een gehuurde restafvalcontainer. Kortom, je kunt dus zelfs geld besparen door te huren. Dat is in de ogen van menig ondernemer goed genoeg om vandaag nog de problemen op te lossen.