Meer weten over verpakkingsmateriaal?

Meer weten over verpakkingsmateriaal?

19 mei 2021 0 Door Remco

Verzend jij regelmatig pakketjes voor bijvoorbeeld je bedrijf? Alleen beschik je nog niet over de juiste verpakkingsmateriaal? Dan is het zeker verstandig om hier even verandering in te brengen. Het is als bedrijf zijnde namelijk heel erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je je producten altijd op een professionele en nette manier verzend naar de klanten. Wanneer klanten iets bestellen bij je bedrijf wil je het liefst dat ze nog een keer wat gaan bestellen bij je bedrijf. Je kunt hier voor zorgen door een goede indruk achter te laten bij de klanten. Met een goede en professionele verpakking kun jij een goede indruk achterlaten bij de klanten. Dit geeft namelijk een proffesioneel imago aan je bedrijf en dat is voor klanten natuurlijk zeer interessant. Daarbij willen de klanten natuurlijk ook gewoon dat hun producten heel huids op de bestemming aankomen. En als het goed is wil je dit als bedrijf ook. Wanneer je je product voorziet van het juiste verpakkingsmateriaal zorgt dit ervoor dat de producten die in het pakketje zitten ook minder snel beschadigen. En dat is uiteindelijk natuurlijk wel wat je wilt. 

Extra bescherming

Sommige producten die je wilt gaan vervoeren hebben extra bescherming nodig. Hiervoor zou je een luchtkussenmachine voor kunnen gebruiken. Wanneer je een trui gaat verzenden naar een klant heeft dit natuurlijk niet echt extra bescherming nodig want de sweaters kunnen moeilijk breken tijdens het vervoeren. Wanneer je breekbare producten verzend is het wel verstandig om de producten extra te beschermen. Je zou dit kunnen doen met een soort plastic kussentjes die gevuld zijn met lucht. Met een luchtkussenmachine zou je deze kussentjes zelf kunnen maken. Het enige wat je dan nog nodig hebt is een rol met speciaal plastic. Het plastic op deze rol kun je dan uiteindelijk verpakkingskussentjes maken. Wanneer je een eigen bedrijf hebt kan dit dus een hele goede investering zijn voor je bedrijf. 

Voorraad besparen 

Wanneer je gebruik maakt van een luchtkussenmachine zul je ook voorraad plekken besparen. Omdat je alleen de rollen nodig hebt zonder dat het plastic al is opgeblazen heb je dus veel meer ruimte over. Een ander groot voordeel van deze machine is dat je de productie van de verpakkingsmateriaal voor een deel zelf in de hand hebt. Je hoeft dus niet constant andere bedrijven in te schakelen om dit voor je te maken. Mocht je deze machine nou niet meteen willen kopen kan je er ook altijd voor kiezen om een machine te huren. Dan kun je eerst even kijken of zo'n machine je bevalt. Wanneer de machine je bevalt kun je er altijd nog voor kiezen om de machine defenitief aan te schaffen.