Wat ga je bezoeken tijdens een weekendje weg in Eindhoven

Wat ga je bezoeken tijdens een weekendje weg in Eindhoven

30 december 2020 0 Door Remco

Als je besluit om Eindhoven te bezoeken voor een weekendje weg dan wil je natuurlijk weten wat er allemaal te doen is behalve je geboekte hotel in Eindhoven. Eindhoven is een typische Brabantse stad waar je veel gezelligheid en leuke winkels terugvindt. Ook is er veel groen te vinden op het moment dat je even genoeg winkels hebt gezien of cultuur hebt gesnoven. Eindhoven staat bekend om zijn Glow festival waarbij een groot gedeelte van de stad opgelicht wordt in het donker. De mooiste lichtkunstwerken zal je vinden in het openbaar! Het is een waar lichtspektakel wat je ooit gezien moet hebben in je leven. Je vindt in deze studentenstad zeer verschillende winkels, leuke restaurants en cafés. Eindhoven staat bekend om zowel de techniek, industrie en de creativiteit.

Wat moet je zien als je in Eindhoven bent

Op het moment dat je Eindhoven bezoekt dan kan je een bezoek brengen aan de allereerst gloeilampenfabriek en het Philips (PSV) stadium. Tevens is het leuk om onder begeleiding van een gids Eindhoven te verkennen. Als je graag kunst ziet dan kan je een bezoekje brengen aan de musea zoals het Van Abbemuseum, het DAF museum of het openlucht museum, het Pre historisch Dorp. Het openlucht museum is ook erg leuk om te bezoeken met je gezin, je kinderen zullen zich hier zeker vermaken.

Leuke activiteiten in Eindhoven om te doen

Als je graag actief bezig ben dan je ervoor kiezen in een van de vele groene gebieden zoals de parken te wandelen. In het Geneper park kan je naast wandelen ook schaatsen, fietsen, midgetgolfen of zelfs een duik nemen in het zwembad de Tongelreep. Eindhoven is meerdere malen uitgeroepen tot de beste binnenstad van Nederland en als je graag wilt shoppen dan is Eindhoven ideaal hiervoor. Er is een uitgebreid aanbod van verschillende speciaalzaken en winkels te vinden. Naast de binnenstad kan je ook rondstruinen door het winkelgebied Rond de Admirant. Ook hoef je niet bang te zijn dat je geen goed restaurant of cafe kan vinden, ook hier is genoeg keuze is in deze bruisende studentenstad. De bekende lange straat vol kroegen genaamd Stratumseind is 225 meter lang en perfect als je uit wilt gaan. Als je geïnteresseerd bent in werk en ideeën van ontwerpers uit Nederland en andere landen dan kan je terecht tijdens de Dutch Design week. Tevens vindt er ieder voorjaar een toertocht plaats op de fiets waar je door Brabant en België fietst.