Wat voor verschillende soorten containers kun je huren?

Wat voor verschillende soorten containers kun je huren?

29 augustus 2022 0 Door Remco

Het huren van een container is hoogstwaarschijnlijk niet iets wat je elke dag doet. Wanneer je een container huurt, zal dit vaak zijn om in één keer een grote hoeveelheid afval van een locatie af te krijgen. Voor particulieren is dit niet iets wat je vaak doet, maar bij bedrijven kan dit wel vaker voorkomen. Sommige bedrijven, zeker in de bouw, komen vaak met grote hoeveelheden spullen te zitten die nergens meer voor gebruikt kunnen worden. In dit artikel kun je meer vinden over verschillende containers en waar je op moet letten bij het huren ervan.

 

Een container voor puin

Wanneer je een container wilt gaan huren, is de kans groot dat je een puin container huurt. Dit is een container waarin onder andere steenachtige materialen mogen. Hierbij kun je denken aan bakstenen van een muur, dakpannen en ook aan betonresten. Het is niet toegestaan om gips in deze containers te stoppen. Wanneer je andere materialen in een container stopt dan de bedoeling is, zul je te maken krijgen met extra kosten. De bedrijven die de containers verhuren en deze naar de vuilnisbelt brengen, zullen in dit geval namelijk zelf de container moeten gaan sorteren. Wat voor extra kosten hierbij komen kijken, is afhankelijk van de grootte van de container. Wanneer je een 6m3 container hebt, zul je bijvoorbeeld minder hoeven bij te betalen, dan als je een 10m3 container hebt gehuurd.

 

Het huren van een bouw en sloop container

Als je van plan bent om een kleine verbouwing te doen aan je huis, is het vaak de beste keuze om voor een bouw en sloopafval container te kiezen. Deze container is geschikt voor verschillende soorten afval. Je kunt hier een hoop dingen in kwijt en dit voorkomt dat jij straks zelf alsnog heen en weer moet gaan rijden om van je afval af te komen. Vaak is het een grijze container die geschikt is voor eigenlijk al het huisafval. Wanneer de materialen gemengd raken, is dit ook geen probleem. 

 

Waar je op moet letten bij het huren van een container

Wanneer je een container wilt gaan huren, is het waarschijnlijk de bedoeling om dit zo goedkoop mogelijk te doen. Er zijn een aantal verschillende dingen die je kunt doen om de kosten van een container te drukken. Zo kun je voor een kleinere container gaan en ook proberen de container minder dagen te huren door alles in één keer op te ruimen.