Wordt het sparen van Pokémon kaarten ook jouw nieuwe hobby? 

Wordt het sparen van Pokémon kaarten ook jouw nieuwe hobby? 

1 december 2022 0 Door Remco

Als sinds we kind zijn worden we door de maatschappij gestimuleerd om een verzamelhobby te hebben: een specifieke passie voor een specifiek object, een tevredenheid die je eigenlijk nooit bereiken zult, daar het bijna onmogelijk is dat je alle varianten van dit specifieke object bezit. Vooral kinderen laten zich misleiden door de verschillende spaaracties waar supermarkten en andere winkelketens mee komen. Echter, er zijn ook nog spaarders die het wat slimmer hebben aangepakt: de spaarders van Pokémon kaarten. We breiden hier voor je uit, waarom deze hobby zo lonend is. 

Een eerbetoon aan je favoriete programma van vroeger

Er is niemand die Pokémon niet kent: iedereen heeft dit vroeger wel gekeken, daar het echt al tientallen jaren op de buis komt. De anime-achtige tekenfilm kent ontzettend veel fans en de sterkte van deze fanbase is ook geworteld in de nostalgie die het oproept. Dit is ook waarom veel spaarders op jonge leeftijd zijn begonnen, maar vandaag de dag nog altijd erg betrokken zijn bij deze hobby. Ken jij alle verschillende Pokémons uit je hoofd? Het zijn er natuurlijk ontzettend veel: je kunt dus ook wel raden hoeveel verschillende kaarten er op de markt zijn. Het is een leuk spel om te proberen zoveel mogelijk kaarten te verzamelen, om zo een eerbetoon aan deze serie te realiseren. 

Een winstgevende hobby?

Hoewel er een hele markt is aan verschillende kaarten, is er ook een markt aan kaarten die reeds in het bezit zijn van een spaarder. Er is namelijk een soort rangverdeling binnen deze wereld: de ene kaart is hierbij zeldzamer dan de andere kaart. De kans dat jij één bepaalde kaart in je Pokemon packs krijgt, is kleiner dan bij de andere kaart. De fans die echt leven voor hun hobby, hebben een grote wens om deze zeldzame kaarten in hun bezit te krijgen en zullen er ook veel geld voor over hebben. De kaarten kunnen stijgen in waarde over de tijd heen, zo zijn veel kaarten die jaren geleden zijn geproduceerd inmiddels veel geld waard. Deze hobby is lonend, omdat het op de lange termijn winstgevend kan zijn. 

Nieuwe mensen leren kennen dankzij jouw Pokémon kaarten

Heb jij ook zo’n zin om nieuwe mensen te leren kennen aan de hand van je hobby, dan is het sparen van deze kaarten ook zeker een goede keuze. Je leert namelijk veel mensen kennen met wie je kaarten kunt ruilen. Met je Pokemon premium collection box op zak, zorg jij ervoor dat je kaarten in goede conditie blijven wanneer je ze een keer wilt meenemen naar je vrienden. Op die manier blijven ze ook hun waarde houden.