Zo stel je nieuwe doelen op

Zo stel je nieuwe doelen op

26 september 2023 0 Door Remco

Goede voornemens worden vaak enthousiast in december voor het volgende jaar op papier gezet. Maar vaak belandt dit lijstje binnen no-time weer in de papierbak en laten we de voornemens alweer links liggen. Net zoals alle doelen vereisen goede voornemens de nodige tijd, discipline en motivatie, maar zijn ze zeker niet onmogelijk om vol te houden. Je hoeft dan ook helemaal niet te wachten tot het nieuwe jaar er bijna aankomt, je kunt nu al beginnen met een lijstje doelen die je graag wilt bereiken. Hoe meer aandacht en moeite je in je lijstje steekt, hoe beter je jezelf eraan kunt houden. Weet je nog niet goed welke doelen je op de lijstje wilt zetten, doe dan in dit blog wat inspiratie op.

 

Fit en gezond

Hoewel we de afgelopen jaren meer met onze gezondheid bezig zijn geweest dan ooit tevoren, staat voeding en beweging bij vrijwel iedereen altijd tussen de goede voornemens en doelen. Belangrijk is om voor jezelf de aanleiding van het voornemen duidelijk te krijgen en het bijbehorende doel. Maak weer gebruik van dat vergeten sportschoolabonnement, schakel hulp in van een personal trainer of probeer verschillende teamsporten uit om te zien welke bij jou past. Ook gezonde voeding is hierbij natuurlijk belangrijk. Geen strenge diëten of veel te weinig calorieën, maar gebalanceerde voeding dat bij jouw doel past. Vind je het lastig om hier zelf keuzes in te maken, vraag dan hulp aan een voedingscoach.

 

Stralende huid

Een stralende huid zorgt ervoor dat je je comfortabeler en zelfverzekerder in je vel gaat zitten. Je huid hoeft echt niet volledig vrij van oneffenheden te zijn, een echte huid heeft namelijk gewoon textuur. Maak je dus niet druk als jouw huid er niet zo glad en egaal uitziet als in de commercials van verzorgingsproducten, jouw huid hoort bij jou en is hartstikke normaal. Omarm jouw oneffenheden met de juiste verzorging. Breid je skincare routine verder uit dan alleen je dagelijkse gezichtscrème en verdiep je in de juiste producten voor jouw huid.

 

Iets nieuws

Je bent nooit te oud om te leren, daarom kun je op jouw lijstje een aantal dingen zetten die je graag wilt leren. Of dat nu binnen een maand, jaar of aantal jaar is maakt niet uit. Zoek bijvoorbeeld een nieuwe creatieve hobby of start een opleiding of cursus. Wat dacht je van het leren van een nieuwe taal of leren fotograferen? Of wellicht ben je een fanatieke gamer en wil je hier beter in worden, dan kun je een steam kaart kopen. Een steam kaart kopen doe je om in de digitale game winkel allerlei leuke en handige spullen te kopen waarmee je jouw skills naar een hoger niveau kunt tillen.